Natuurschool Klavertje Vier Oombergen

 

Kleuterschool Klavertje 4 in Oombergen wil zich voortaan profileren als "Natuurschool Klavertje 4”, geënt op de volgende 4 kernwoorden: Speelleertuin, Milieu, Beweging, Gezondheid 
 
Speelleertuin,
Wij willen zoveel mogelijk naar "buiten” trekken voor onze activiteiten, en zorgen op die manier voor "openluchtles”. Onze kleuters gaan doorheen hun kleuterjaren op ontdekkingsreis in de natuur.
 
Milieu
Zorg dragen voor deze natuurelementen, aandacht voor fauna en flora zijn elementen die we meenemen in ons dagdagelijks handelen. Aandacht voor sorteren en afvalpreventie, zuinig omgaan met energie, eerbied voor de natuur zijn waarden die wij nastreven en integreren in onze schoolwerking.  
 
Beweging
De "groene” speelplaats, de pastorietuin, het speelbos en de landelijke open ruimte bieden vele mogelijkheden voor de lichamelijke ontwikkeling van onze kleuters. Ze worden aangemoedigd tot lichamelijke activiteit zoals springen en klimmen, … Daardoor ontwikkelen zich niet alleen de grove en fijne motoriek maar oa ook wiskundige en natuurkundige inzichte.
 
Gezondheid
Wij creëren met onze groene speelruimtes een gezonde, zuurstofrijke "openluchtschool. ”Daarnaast hebben wij een samenwerkingsakkoord met het plaatselijke bedrijven, waardoor wij gezonde fruit- en youghurtmomenten kunnen inlassen voor onze kleuters. Lokale producten zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk!

 

 

Sitemap   Privacyverklaring  

© Alle rechten voorbehouden - Basisschool Grotenberge | Powered by The eForum Factory