5e Leerjaar

5de leerjaar juf Seline &  juf Tineke

Het vijfde leerjaar, best een spannend jaar, want er staat heel wat nieuwe leerstof op het programma.

Uiteraard leren we een aardig mondje Frans (PASSE-PARTOUT) spreken. Vele kinderen vinden dit best spannend in het begin van het schooljaar, maar gaandeweg zullen jullie ondervinden dat je dit snel onder de knie zal hebben. Het durven spreken is een belangrijke stap!

In de lessen wiskunde (REKEN MAAR) breiden we onze getallenkennis uit naar getallen tot 10 000 000 en verdiepen we ons verder in rekenen met procenten en breuken. Ook hoofdrekenen wordt intensief geoefend.

Voor taal en spelling werken we met de methode TALENT. Deze lessen omvatten alle domeinen: taalbeschouwing, begrijpend lezen, luisteren,...
Werkwoordspelling is ook een belangrijk onderdeel in het vijfde leerjaar.

Bij WO (WOUW) komen verscheidene interessante thema's aan bod.

Op maandag brengen we de actualiteit binnen in de klas d.m.v. het karrewietjournaal.

Regelmatig plannen wij ook een les verkeer en een les ICT.
Zo krijgen de kinderen elk hun eigen google-account, leren we werken met google-drive, google-meet, google-classroom, google-docs en google-presentations.

De boog moet niet altijd gespannen staan, zo is er op vrijdagnamiddag tijd voor muzische ontspanning: knutselen, drama, muziek of bewegingsexpressie.

De kinderen kunnen zich ook elke week uitleven tijdens het uurtje LO en tweewekelijks tijdens het uurtje zwemmen.

Jaarlijks, gaan we in april, op zeeklassen. Dit is een week waar iedereen zo hard naar uitkijkt!

We doen tijdens deze openluchtklas heel wat educatieve uitstappen, maar ook het sociaal aspect, het "samen zijn en leven" staat hier centraal.

Zo, dit beschrijft, weliswaar in een notendopje, de werking en organisatie in het vijfde leerjaar.

Indien jullie meer info wensen, steeds welkom in de klas of bereikbaar via mail/telefoon.