In memoriam juf Myriame

Juf Myriame
In Memoriam

19 jaar geleden werd ik directeur van de Vrije Basisschool Grotenberge met als 2de vestigingsplaats de kleuterschool in Oombergen.
 
De kleuterschool was in haar bestaan bedreigd en ik vormde een team, een trio, om deze unieke kleuterafdeling nieuwe levenskansen te bieden.
 
Samen met juf Gaëtanne en juf Myriame smeedden we plannen voor de toekomst en ons team werd een "dream-team”. We bouwden enrenoveerden.
 
Omdat onze kleuters er zich zo gelukkig voelden werd "Klavertje 4” geboren. De juffen bouwden de school uit tot een moderne kleuterschool waar het leven en het leren in elkaar naadloos overvloeiden.
 
In 2005 kreeg ons "dreamteam” een zware klap te verwerken: juf Gaëtanne werd uit ons midden weggerukt, een monument voor de kleuterschool in Oombergen.
 
Juf Myriame nam de leiding over als vestigingsverantwoordelijke en juf Els kwam in ons team.
 
Het klikte direct tussen ons drieën en we konden ons levenswerk , de toekomst van Klavertje 4, verder zetten. Immers, de opdracht van kleuterleidster in Oombergen, start en eindigt niet met de schoolbel. Juf Myriame en juf Els stonden werkelijk voor alles in: opvang van 7.30u, het klashouden, toezichten, refterdienst, alle buitenschoolse activiteiten, de OVO-feesten en sinterklaasfeesten en noem maar op…het was allemaal hun deel. Ze runden de school zoals hun "huishouden”.
 
Juf Myriame was heel sterk, ze stond er altijd voor de ouders, de kleuters ,de collega’s, de ovo-vrienden en engageerde zich vele jaren ook in het oudercomité van de school in Grotenberge.We kenden vele mooie momenten samen en genoten van "school” en schoolse activiteiten. Met ons drieën en zeker met haar collega was het altijd samen uit, school, en samen thuis. Ze was zo fier dat de school bloeide en groeide en we maakten er Klavertje 4 uit "Droombergen” van.
 
Helaas had ze zelf geen Klavertje 4 op zak. Tegenslag werd haar deel. Vorig jaar werd haar man Geert ziek en stierf bij aanvang van de "grote vakantie”. Ondanks haar eigen "ziek zijn” hield ze zich geweldig sterk. In de vele contacten die we hadden bleef ze optimistisch naar de toekomst kijken en vertrouwde ze mij toe dat ze uitkeek om teug aan de slag te kunnen gaan. En dan... zaterdagmorgen, iets na 6u ’s morgens een telefoon met verschrikkelijk nieuws… de strijd verloren, onverwachts… sprakeloos, wezenloos en de tijd staat stil…Ondanks deze momenten van zwaar verdriet en gemis, gevoel van machteloosheid, herinneren wij haar als de steunpilaar van onze kleuterschool te Oombergen en  een fijne collega.
 
Slaap zacht, Klavertje 4, je bent nu echt in Droombergen. 
 
Christ Meuleman
directeur
 
 

Sitemap   Privacyverklaring  

© Alle rechten voorbehouden - Basisschool Grotenberge | Powered by The eForum Factory